Borgarbrandmän tävlar i Dalhem.

Årets brandkårstävling i Borgarbrandmännens riksförbunds regi anordnas på söndag med borgarbrandkåren i Dalhem som arrangör.
Vid förra årets tävling, som var den första i sitt slag i Gotlands län, gick DalHemslaget hem med segern och deltar för den skull icke nu i tävlingen på annat sätt än att kåren står för värdskapet.
Avsikten med -dessa tävlingar är att låta mindre grupper ur borgarbrandkårerna mötas i tävling att lösa såväl ett teoretiskt moment som ett antal praktiska uppgifter där förutsättningarna är exakt likartade för varje lag. Varje moment bedömes av momentdomare, och dessutom fungerar i regel tre överdomare. I likhet med föregående år: kommer länsbrandinspektören, brandehefen Jacobsson, Visby, att tjänstgöra som överdomare tillsammans med någon av brandcheferna ute från länet samt en representant för Borgarbrandmännens riksförbund. Som momentdomare tjänstgör i regel brandcheferna från de kårer som har sänt lag till tävlingen.
Intresset för årets tävling är betydligt större än för föregående års, och ett. visst intresse tilldrar sig, helt naturligt, laget från borgarbrandkåren i Visby. Några som helst tips kan man inte ge för en tävling av detta slag, men erfarenheten från förra årets tävling säger att det finns många bra lag på Gotland.

Gotlänningen
Lördagen den 10 November 1956
N:r 262.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *