Skorstenseld utbröt

i förgår e. m. mellan kl. 5 och 6 i östra skorstenen i dets. k. Liljehornska huset vid Strandgatan. Hu sets höjd i förening med svårigheten att bestiga dess tak gjorde det omöjligt att ofvan ifrån täcka skorstensöppningen, ur och ofvan hvilken elden en god stund flammade väl ett par alnar högt med ett hemskt sken upplysande den kringliggande trakten. Ett regn af gnistor fördes af den häftiga vinden öfver de angränsande taken och mer än lyckligt var, särskildt om man tager i betraktande att ett af de närgränsande tegeltaken, som isynnerhet var utsatt för gnistregnet, tillhör en foderskulle, att ingen vidare olycka inträffade.
I det Liljehornska huset med dess stora mängd kakelugnsrör, utmynnande i en och samma skorstenspipa, ha nu på kort tid upprepade gånger — detta var fjerde gången — sådana farliga tillbud som detta yppats. Man gör sig derför med allt skäl den frågan: huru är det stäldt med sotningen i detta af en mängd hushåll med hundratals menniskor bebodda hus?
Skorstenseldar äro äfven för öfrigt väl ofta förekommande i staden. Så inträffade för ett par veckor sedan en sådan i ett af trähusen vid Strandgatan.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 31 December 1879
N:r 105

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *