I posterna

inträda med nästa års början åtskilliga ändringar, som stå i samband med landtbrefbäringens införande i vissa socknar.
Posten till Gotl. Dalhem och Hörsne afsändes häritrån onsdagar och lördagar kl. 8 f. m. och ankommer derifrån samma dagar kl. 7,30 e. m.
De afgående posterna till landet i öfrigt behålla sina nu gällande tidtabeller.
De ankommande posterna åter anlända på torsdags och söndags morgnar, i stället för såsom nu är förhållandet på onsdags och lördags qvällar. De avkommande posterna varda således, ilikhet med de afgående, nattposter, och den breivexlande allmänheten erbåller härigenom stora fördelar.
Så har man hittills i vanliga fall icke i staden haft svar på ett bref, som afgått härifrån t. ex. en fredag förr än på torsdagen i derpå följande veckan. Från och med nästa år bör man, förutsatt att brelven besvaras med omgående post, hafva svar på ett fredagsbref redan på söndags morgon, likasom svaret på ett tisdagsbref bör anlända torsdags morgon.
Postångaren Sofia framflyttar i an ledning af dessa ändringar i landtposterna sina algångstider några timmar, för att de till fastlandet adresserade posterna må kunna hinna expedieras, dock så att båten icke afgår senare än kl. 7 f. m., då den likväl bör ha god tid på sig att hinna Oskarshamn för det bantågs algång, som i Nässjö står i förbindelse med de upp- och nedgående nattågen.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 29 December 1877
N:r 104

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *