Dödsfall

Efter en tids sjukdom avled i går hemmansägaren Artur Nypelius, Nyplings i Lokrume, 59 år gammal. Han var skåning til börden och kom till Gotland omkring 1916 och inköpte följande år gården vid Nyplings, som genom hans kunniga och driftiga skötsel blivit en verklig mönstergård. Han har bl.a. uppfört helt nya byggnader och ägnat stor omsorg åt utdikning. I det kommunala har han tagit verksam del och bl.a. varit vice ordförande i kommunalstämman och fattigvårdsstyrelsen samt ledamot av kommunalnämnden. Vidare var han en intresserad medlem av jordbrukarnas ekonomiska, fackliga och politiska sammanslutningar. Han efterlämnar minnet av en rakryggad, rejäl och hjälpsam man.
Närmast sörjande är maka, född Lindvall, tre söner, Börje, verkstadsägare i Martebo, Arne och Carl-Eric, som deltar i arbetet hertima på gården, och en dotter, Anna-Lisa, maka till lantbrukaren Seth Hedman, Väskinde, samt sonhustrur, barnbarn och syskon.
— I en ålder av nära 58 år har lantbrukaren Anton Ernst Stenström, Stenstugu i Bunge, avlidit. Han sörjes närmast av syskon.
— Fr. Hildur Emilia Maria Rosvall, Visby, har avlidit i en ålder av 48 år. Närmast sörjes hon av syskon.

Gotlänningen
Tisdagen den 23 December 1952
Nr 298

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *