Gotländsk flygare dödades vid störtning i går.

22-årige fältflygaren Bengt Ahlin från Vall störtade i går eftermiddag med en A 21:a från Västgöta flygflottilj och dödades omedelbart.
Ahlin gjorde en flygning med ett attackplan och hade order att flyga på låg höjd, I närheten av Månstad söder om Ulricehamn störtade planet sedan iakttagare i Länghem observerat att planet hade motorkrångel. Planet strök över trädtopparna närmare en mil innan störtningen skedde.
Ahlins plan flög sist i en formation och störtade utan att kamraterna observerade olyckan. Vid nedslaget törnade planet mot ett jättelikt stenblock inne i skogen. Detta flyttades två meter från sin plats. Vid nedslaget splittrades planet och förarens förkolnade kropp slungades några meter från den plats där motorn slog ner. Enligt vad ögonvittnen berättar hade planet fattat eld redan i luften.
På olycksplatsen kunde man mäta upp en över 100 m lång gata som planet hade plöjt genom skogen innan stenblocket satte stopp för dess framfart.
Den omkomne var född i Vall och har gjort sig känd som en trevlig och begåvad ung man. Efter folkskolan genomgick han Hemse folkhögskola och kom senare till flygvapnet, där han avancerat raskt och i somras fick sin guldvinge i samband med fältflygarexamen. Han sörjes närmast av föräldrarna, lantbr. C. J. Ahlin med maka, samt fyra syskon.

Gotlänningen
Fredagen den 19 December 1952
Nr 295

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.