4 mån. straffarbete för stölder och spritförsäljning.

Vid dagens ting på Allekvia stod en person åtalad för att vid flera olika tillfällen under nov. och dec. ha stulit pengar av sin hyresvärd. Han hade dessutom gjort sig skyldig till olaga rusdrycksförsäljning.
Svar. som bott hos en person, vilken innehade en större summa pengar, hade i en plånbok som förvarades i ett skrivbord lagt beslag på sammanlagt 500 kr. Dessa hade han så när som på ett inköp av ett par handskar uteslutande använt till restaurangbesök och taxiresor till Visby från den socken där han arbetade. Svar, medgav att han stulit, men däremot sade han, vad spritförsäljningen angick, att hyresvärden givit honom pengar att köpa sprit för och sedan hade de tillsammans druckit ur den. Svar. var straffad ett par gånger tidigare, senast för en cykelstöld i Visby, för vilken: han avtjänat 3 mån. fängelse. Hans uppväxttid hade varit mycket orolig och han hade prövat på flera yrken. Åkl. landsfiskal J. Jakobson yrkade på ovillkorligt straff, medan svar. biträde not. Dufvenmark ansåg att en villkorlig dom borde komma ifrånga under förutsättning att svar. frivilligt togs in på alkoholistanstalt — det hade nämligen visat sig att de flesta brott svar. gjort sig skyldig till skett under påverkan av sprit. Svar. kunde ibland inte motstå frestelsen att dricka för mycket och då kunde han inte skilja på rätt och orätt. Åkl. yrkade vidare på att svar. skulle häktas.
Rätten dömde svar., jordbruksarbetare P. E. Karlsson, Eskelhem, till 4 mån. straffarbete. Häktningsyrkandet ogillades emellertid.

Gotlänningen
Torsdagen den 18 December 1952
Nr 294

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *