SPORTSPALTERNA

Fyra gotlänningar till Vasaloppet.
Första söndagen i december tummade Einar Dahlin, Visby AIK, och Berthold Berg, Roma IF, på att de skulle återfinnas vid Sälen när starten i 1953 års Vasalopp skulle gå.
Eftersom ett sådant löfte idrottsmän emellan inte kan brytas, så kan vi alltså räkna med gotländskt deltagande i den finaste av skidlöpningar. Förutom dessa två kommer ytterligare två AIK-are att starta, nämligen Ede Magnusson och Mats Ahlberg.
Det har ju Varit gotländskt deltagande tidigare i Vasalopp, men så många som fyra har det aldrig startat förut någon gång. Ännu mera unikt är det förstås att tre klubbkamrater ställer upp. Vi träffade Berthold Berg i går och han önskade naturligtvis att det skulle bli snö snart, så att träningen kunde sättas igång. Nu hade han visserligen ont i ett knä, men »man får väl ut och luffa lite i skogen för att komma i form» tyckte Berthold som ju har prima kondition förut, men för att orka med de nio milen måste man vara vältränad.

Slitepokalen skall ”vandra” i bandy-DM.
Slite IF beslöt i går kväll på sitt kvartalsmöte, som hölls i Lännabaracken under ordförandeskap av Erik Abrahamsson, att den s. k. bandypokalen som uppsattes 1942, vilken man ej tävlat om de senaste åren, kommer att ställas till förfogande i stora DM. Pokalen skall erövras tre gånger, oavsett ordningsföljden. Tidigare inteckningar har KIK (2), Slite (2) och Gute.
Mötet besöktes av ett 20-tal medlemmar och man beslöt att årsmötet skulle hållas den 12 jan. och till valberedning utsågs Sten Lundahl, Sture Larsson och Erik Abrahamsson. Man uppmanade också medlemmarna att utreda vilka som saboterat ishockeybanan. Som bekant har lamporna förstörts i sommar och nya går på närmare en tusenlapp. Det kom även fram förslag på att medlemsavgiften skulle höjas. På förslag av K. H. Engström skulle man anordna en diskussion i februari om lokalbehovet för idrott o. nöjen i köpingen. Till denna diskussion skulle även andra intresserade organisationer inbjudas.
I denna vecka blir ishockeybanan fullt klar och Slite vill ha kontakt med andra klubbar som är intresserade av träningsmatcher.

Fotbollsfärgfilm till Gotland i jul.
Hälsingborgs IF var ju häromåret i Fjärran Östern på fotbollsturné och då passade man på att ta upp enfärgfilm, som fått mycket beröm landet runt. Förutom det rent idrottsliga reportaget får man en fin bild av livet därnere. Man får även se en strålande uppvisning i chinloon (en bolljonglering som utförs med en rottingboll). Den filmen kommer nu under julhelgen till Gotland och det är Lennart Jönsson i fotbollförbundets ungdomskommitté som tagit initiativet. Premiär, blir det i Visby annandag jul vidare blir det föreställningar i Othem och Hemse. Alla fotbollsintresserade grabbar i åldern 14 år och neråt får se den gratis. För klubbar som kring nyår vill visa filmen för äldre medlemmar eller för en större publik så är det bara att kontakta Lennart Jönsson tel. 2338.

Lasse Broander åter till Visby.
IFK Lidingös utmärkte sprinter gotlänningen Lasse Broander, kommer troligen att tävla för någon Visbyklubb. Han skall nämligen göra sin värnplikt här nästa år. Det bör ju bli en prima förstärkning till vårt inte alltför starka sprintergarde (han har gjort 22,8 på 200 m i år) och en inspiration för andra grabbar till träning.

Gotlänningen
Tisdagen den 16 December 1952
Nr 292

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *