SPORTSPALTERNA

Klart för ishockeystart i serierna som omfattar 27 lag från 18 klubbar.
Som tidigare nämnts så blir det rekorddeltagande i vinterns ishockeyserier. Uppdelningen, som nu är klar, blir i fem serier; klass I fem lag, klass II fem lag, klass III åtta lag, juniorserien fem lag och reservlagsserien fyra lag. Sammanlagt är det arton klubbar som är med.
I klass I och II har klubbarna egna banor, medan de flesta klubbarna i klass III får hyra plan. De fem nykomlingarna, Burs GoIF, Vamlingbo IK, Fardhems IF, Alva IK och Eksta IF, har inte byggt några planer, medan de andra tre lagen i denna serie, Närs IF, Lye IF och Havdhems IF, har byggt nya planer i år.
Banorna är så gott som klara, men belysningen är det stora kruxet. I När är sålunda planket klart på den nya banan, som ligger mitt emot bussgaraget. I Lye, där man också är »nybyggare», är planket i det närmaste klart och en hel del material till belysningen har man liggande.
Här i Havdhem är planket och stolparna till belysningen uppsatta, säger HIF:s hockeybas Arnold Bengtsen. Först var det meningen att vi bara skulle ha ett 30 cm-plank på långsidorna, men vi har gjort det till en meter runt hela banan. Alltsammans av virket och stolparna har skänkts, så att det är »bara» lyset som klubben behöver bekosta och det går på ungefär 1.500 kr. Banan ligger på den s. k. sågplatsen i närheten av kyrkan och där har vi tillgång till el-ström och vatten från nära håll och ur publiksynpunkt Ligger banan också bra till. Så att vi väntar bara på kylan nu, slöt Bengtsén.

Delad klass III-serie?
Eventuellt kommer klass III-serien att delas upp i två grupper, så att Alva, Eksta, Fardhem och Vamlingbo, bildar en egen grupp. Därom är dock inget definitivt bestämt ännu. Ishockeykommitten sammanträder på torsdag för att besluta i saken.
Orsaken till förslaget på denna uppdelning är, att det är svårt att spela dubbelserie med så många lag som åtta, säger Bertil Samuelsson. Skulle man spela enkelserie blir det krångel med hemmamatcher, så att jag tror att det här förslaget kommer att gå igenom. Segrarna i de båda grupperna får väl sedan mötas om vem som skall gå upp till klass II.
En annan fördel med detta system är att resorna för klubbarna blir kortare, vilket är inte minst viktigt.
På kommittens sammanträde på torsdag kommer man också att diskutera eventuellt landskapsutbyte. Man har fört underhandlingar med Sörmland, men frågan är hur det skall gå ihop ekonomiskt. Vidare väntar man hit flera fastländska klubbar på besök, så att nog blir det en jobbig vinter, ty bara serieprogrammet omfattar 96 matcher.
Serieindelningen blir enligt följande:
Klass I: Slite IF, Hemse BK, Visby AIK, IF Gute eller Visby IF (kvalificering) och IF Kamraterna Visby.
Klass II: Gute el. VIF (kval.), Klintehamns IK, Hablingbo IK, Stånga IF, Roma IF eller När IF (kval.).
Klass III: När eller Roma (kval.), Lye IF, Havdhem IF, Burs GIF, Vamlingbo GIF, Fardhems IF, Alva IK, Eksta IF.
Juniorserien: VIF, VAIK, Gute, Slite, Klintehamn.
Reservlagsserien: Visby AIK, Roma Klintehamn och Hemse.

Söndagens gotländska bandy
som för Visbys del skulle ha blivit premiär, måste inställas på grund av det myckna snöandet på söndagsförmiddagen.

Gotlänningen
Måndagen den 15 December 1952
Nr 291

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *