Dödsfall

I en ålder av 65 år avled i torsdags på Kronikerhemmet i Hemse f. hemmansägaren Johan Ricard Jacobsson, Klintehamn. Han var f. i Klintehamn, men har varit bosatt många år i Stockholm och sedan i Sanda, där han hade en gård i tio år. För några år sedan blev han sjuk och sålde då gården och flyttade till Klintehamn.
Närmast sörjande är maka född Andersson, en son, chaufför Erik Jacobsson, Klintehamn, en dotter, Mery, maka till lantbr. Arvid Gårdman, Buters i Eskelhem, samt barnbarn.

I sitt 72:a levnadsår avled på fredagen fru Emma Mattsson, maka till f. hemmansägaren Albert Mattsson, Tore i Sundre. Hon var född i Brunnestads församling i Skåne, och i unga år vistades hon jämte sin make i Amerika.
Vid återkomsten till hemlandet i seklets början inköpte maken Tore gård, där de bägge makarna sedan utfört en uppmärksammad gärning. De har förvandlat det ödsliga alvaret till kultiverad jord. Närmast sörjande är förutom maken barn och barnbarn.

Fru Emelie Nilsson, änka efter lantbr. Karl Nilsson, Solbjärge i Fröjel, har avlidit i sitt 89:de levnadsår. Hon var född vid Rocksarve i samma socken och Börjes närmast av son och dotter som nu tillsammans innehar gården.

I en ålder av 39 år har fru Maja Berg, Visby, avlidit. Hon sörjes närmast av ,make, målaren Bengt Berg.

Gotlänningen
Lördagen den 13 December 1952
Nr 290

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *