Jordfästningar

Till gravens ro vigdes i går stoftet efter plåtslagarmästaren Albin Pettersson, Klintehamn. Samlingen ägde rum i kyrkan, där kistan var placerad i koret, omgiven av blommor och levande ljus. Fru Agnes Wahlgren, ackompanjerad på orgeln av kantor Nanstad, sjöng en solosång, varpå den stämningsfyllda sorgeakten inleddes med ps. 43: 1. Prosten G. Sjöberg höll sedan griftetal med utgång från orden »Välsignad vare Han som kommer». Efter jordfästningen sjöngs ps. 21 och sedan officianten utfört begraningsmässan avslutades akten med ps. 572. Vid graven nedlades en vacker blomstergärd, bl. a. nedlade landsfiskal Justus Jakobson en krans från Klinte varpklubb.
Efteråt var en minnesstund anordnad på Klintegården.

Till den sista vilan vigdes i går i Östra gravkapellet stoftet efter fru Vendela Björkman. Pastor Nils Bergström utgick i sitt griftetal från Luk. 12: 4, och akten omslöts av ps. 377: 13 samt 355: 1-3. Vid graven på Norra kyrkogården nedlades en vacker blomstergärd.

Till griftero vigdes i torsdags stoftet efter f. hemmansägaren Kall Häglund, Kålmans i Burs. Efter en andaktsstund i sorgehuset under ledning av kyrkoherde Ragnar Johansson, Garda, fördes kistan i procession till kyrkan. Den högtidliga akten inleddes med ps. 586: 1, varpå kyrkoherde Johansson höll griftetal och förrättade jordfästningen, som avslutades med ps. 125: 4. Vid graven nedlades en vacker blomstergärd.

Gotlänningen
Lördagen den 13 December 1952
Nr 290

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.