Fängelse för rymning och förskingring.

För rattfylleri dömdes hr Edvin Sandelius till 2 månaders fängelse i går på Allekvia. Han var även åtalad för att ha låtit en 16-årig flicka köra en honom tillhörig bil. En kamrat som instämts för fylleri och spritförtäring på nykterhetskafé dömdes till 100 kr böter.

Olaga brännvinstillverkning kostade en finne 20 dagsböter plus 32: 50 i brännvinstillverkningsskatt. Han hade avslöjats på en båt i Smöjen, där han preparerat 10 liter svagdricka så att det kommit att innehålla 13,4 procent alkohol.

För olaga pilsnerförsäljning dömdes en person från norra Gotland till 25 dbr. Grov stöld kostade en person 3 månaders straffarbete, vilkorligt utan övervakning. Vederbörande hade bl.a. tillägnat sig en generator, en startmotor och en instrumentbräda, värderat till 535 kr.

Två arbetsgivare som underlåtit att i laga tid inbetala kvarhållen preliminärskatt för sina anställda, i ett fall rörde det sig om inte mindre än 9.000 kr, dömdes till 25 respektive 40 dbr.

En yngling som berett sig tillträde till en kamrats klädskåp fick böta 10 dbr, och en annan yngling, R. W. Karlsson, som hade rymning och förskingring på sin meritlista, dömdes till fängelse i 1 månad och 15 dagar.

Förbjudet fiske kostade ett par personer 35 kr böter plus värdet av fisken, för oregistrerad motorcykel fick en person böta 20 dbr. Den i gårdagens hälerimål omtalade ynglingen S. O. Karlsson dömdes till 4 månaders straffarbete.

Gotlänningen
Fredagen den 12 December 1952
Nr 289

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.