Dansk trålare på grund vid Ytterholmen.

En dansk trålare, Kitten R 42 av Rönne, gick natten till i dag på grund vid Ytterholmen utanför Rone. Trålaren står på insidan av holmen och på relativt lugnt vatten.
Två fiskebåtar gick på förmiddagen ut från Ronehamn för att undsätta haveristen. Enligt uppgift lär trålaren inte stå så hårt på grund, och man räknar därför med att kunna dra den flott och införa den till Ronehamn.
Det var besättningen på en annan dansk fiskebåt som slog larm, då man i morse i radio hört att »Kitten» gått på grund.
Livräddningsbåten Bror Ulrich från Hoburgen beordrades att gå ut för att söka efter trålaren. Så fort rapport ingått till sjöräddningencentralen i Tingstäde att trålaren strandat vid Ytterholmen återkallades »Bror Ulrich» med hjälp av radiotelefoni.

Gotlänningen
Onsdagen den 3 December 1952
Nr 281

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.