Dödsfall

En kärngumma har gått ur tiden i och med 80-åriga Augusta Widegren, Ansarve i Fröjel, avlidit. Hon har varit en arbetsam och duktig kvinna. I många år var hon postbärare mellan Klintehamn och Övre Fröjel innan den nuvarande ringen Klintehamn-Övre och nedre Fröjel-Klintehamn upplades. Hon har också skött skolstädningen i Övre Fröjel i flera år. Knappast såg man henne annat än glad och vänlig och därtill ganska kvick och slagfärdig. Ofta besökte hon andliga sammankomster i Allianshuset strax intill hemmet, men nu har hon för alltid lagt ned sin vandringsstav.

I en ålder av 65 år avled i går förre hemmansägaren Karl Haglund, Kålmans i Burs. Han var född vid Anges i samma socken, men kom genom giftermål 1909 till Kålmans där han så småningom övertog svärföräldrarnas gård. Närmast sörjande är makan Lydia, f. Isaksson, en son, lantbr. David Haglund, Kålmans i Burs och hans hustru Edith, samt barnbarn.

Småbrukaren Vilhelm Johansson, Helge i Stenkyrka, avled i går i en ålder av 71 år. Han efterlämnar som närmast sörjande maka.

I en ålder av endast 32 år har jordbruksarbetaren Sune Alfström, Hejde, avlidit. Han var född i Hejde och har arbetat på föräldrarnas gård samt med skogsarbete men under de senaste åren har han varit sjuk i flera omgångar. Han sörjes närmast av modern, fru Helny Alfström, samt syskon.

Gotlänningen
Onsdagen den 3 December 1952
Nr 281

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *