Födelsedagar

NITTIO ÅR fyller på tisdag änkefru Maria Nilsson, Kärna i Burs. Hon är änka efter lantbrukaren Oskar Nilsson. Hon är och har alltid varit en särdeles duktig hemmets kvinna.

SJUTTIO ÅR fyller på onsdag jordbruksarbetaren Karl Stenberg, Källgårds i Stenkumla. Han hjälper bönderna i socknen med olika förekommande arbeten på åker och äng och han har även sysslata med dikesgrävning. Sjuttioåringen har gjort sig känd som en duktig och skötsam man.

SEXTIO ÅR fyller på onsdag verkmästare Gustav Larsson, Haqvin Spegelgatan 11, Visby. Sextioåringen, som är född i Borås och anställd som förste verkmästare i Väg och Vatten, har varit verksam i yrket såväl på fastlandet som här på Gotland och varit med om att bygga åtskilliga hamnar, inte minst här på ön, bland dem hamnarna i Herrvik, Lutterhorn och Rone. Första gången han kom till Gotland var 1924 och efter några år på fastlandet återkom han hit 1938 och har sedan dess varit verksam här i ett sträck.

På onsdag fyller byggnadsarbetaren Emil Johansson, Nyplings i Lokrume, sextio år.

FEMTIO ÅR fyller på onsdag fru Emmy Linnea Pettersson, S:t Drottensgatan 6, Visby.

Gotlänningen
Lördagen den 29 November 1952
Nr 278

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.