Hyllningar

På sin femtioårsdag blev försäljaren Emil Gottlander, Burs i Norrlanda, föremål för hjärtliga hyllningar. Tidigt på morgonen väcktes jubilaren med salut och sedan uppvaktade släktingar, grannar och vänner med en mängd värdefulla presenter, varav kan nämnas armbandsur av rostfritt stål och cigarrettetui av äkta silver, samt pengar och blomsteruppsatser. Vidare anlände ett flertal telegrafiska lyckönskningar. På kvällen gav jubilaren supe i Norr-landa bygdegård för ett hundratal inbjudna, varvid han blev föremål för ytterligare hyllningar i form av tal, sång och musik.

Fru Ester Jacobson, Hemmungs i Hablingbo, blev på sin femtioårsdag i måndags föremål för omfattande och hjärtliga hyllningar, vilka började redan vid 5-tiden på morgonen, då familjen överlämnade ett smycke. Släktingarna uppvaktade med en penninggåva åtföljd av adress och en blomsterkorg. Vidare uppvaktade ordf. i Hablingbo-Slite SLKF-avd., fru Ebba Johansson, med en blomsteruppsats, och från Röda korsets styrelse överlämnade fru ’Ragnhild Kjellberg en vas med nejlikor. Bland gratulanterna märktes även kyrkoherde H. Björkquist med fru. Under dagens lopp ingick även ett flertal telegrafiska lyckönskningar. På kvällen var ett 80-tal personer inbjudna till middag i femtioåringens hem. Vid middagen hölls tal av kyrkoherde Björkquist, som tackade fru Jacobson för hennes stora intresse för kyrkan och dess arbete.
Under den trevliga samvaron förekom vidare sång och musik under ledning av kantor Lennart Kjellberg.

Gotlänningen
Onsdagen den 26 November 1952
Nr 275

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.