Födelsedagar

ÅTTIOFEM ÅR fyller på onsdag änkefru Olivia Lundin, maka till framlidne lantbr. Olof Lundin, St. Ire i Hellvi. Hon är född i Hellvi. Fortfarande är hon pigg och kry och hjälper till med litet av varje i hemmet.

SJUTTIO ÅR fyller på onsdag änkefru Olga Lickander, maka till framlidne lantbr. Per Lickander, Bjäres i Eksta. Hon är född vid Jakobs i Eksta.

SEXTIO ÅR fylle på tisdag fru Maria Johansson, Högbro i Halla. Sextio åringen, som är maka till fabriksarbetaren Johan Johansson, är ansluten till baptistförsamlingen.

Sextio år fyller på onsdag smidesmästaren Reinhold Pettersson, Hallute i När. På Öland är han född, men i unga år kom han till Gotland, närmare bestämt till Barlingbo, för att lära sig smidesyrket. Sedan arbetade han hos N. E. Hässelgren & Son i Visby. För över 25 år sedan flyttade han till När där han startade smidesverkstad, en verkstad, som han genom sin yrkesskicklighet, gjort till en av de förnämsta. Nu på äldre dagar lämnar han dock hammaren och städet så iiort tillfälle ges för att sticka ut med båten och dra upp en gädda. Ty sportfiske är den stora hobbyn. Medlem i hemvärnet är han också. Personligen är han humoristisk och gladlynt och har gjort sig mycket omtyckt i sin omgivning. En riktig kärngubbe av den gamla stammen, som det tyvärr finns för få av nu.

På onsdag fyller fru Hildur Larsson, maka till fiskaren Gustav Larsson, Hajstäde i Eksta, sextio år. Hon är född vid Drakarve i Näs och kom för ett 30-tal år sedan till Eksta, där hon arbetat som sömmerska. Varmt religiöst intresserad är hon medlem av Eksta baptistförsamling.

Gotlänningen
Måndagen den 24 November 1952
Nr 273

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *