Intresset störst på landsbygden

för ishockeyns regler och takrik.
26 lag blir det i vinterns ishockeyserier på Gotland, omtalar Bertil Samuelsson, som just nu har fullt knog med att åka omkring till klubbarna för att hålla instruktion i regler, taktik m. m.
Nykomlingar i vinter blir Vamlingbo (kommer att spela i Havdhem), Burs (Stånga), Fardhem (Hemse) och Eksta ett juniorlag (Klintehamn). Kanske också Alva kommer med ett lag.
I kväll hålles den åttonde kursen och den går i Slite, på söndag blir det i Lye och onsdag i Alva, fredag i Klintehamn o. nästa söndag blir det domarekurs i Visby med filmförevisning m. m. På kurserna på landsbygden har intresset varit ganska stort medan stadsklubbarna, med undantag av Gute, inte visat. samma stora intresse.
På Gutavallen börjar man sätta upp belysningen över banan på söndag och sedan är det meningen att det skall arbetas på kvällarna. På landsbygden rustas det överallt med banbyggande just nu. Till slut får man hoppas att klubbarnas arbete inte skall vara förgäves, utan att det skall bli lite kyla i vinter också.

Gotlänningen
Fredagen den 21 November 1952
Nr 271

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.