Föreläsningsverksamheten på Gotland

har just nu högsäsong, och publiken har många intressanta kväller att vänta. Den kinesiske författaren Hwang Tsu-yü, som gjorde stor succe i Visby i söndags, och sedan framträtt även i Bunge och Slite, föreläser i kväll i Hablingbo och kommer sedan till Hamra, Klintehamn och Västerhejde. Teaterdirektör Björn Hodell började i måndags en turné i Havdhem och berättade under rubriken »Genom humorns glasögon» om Albert Engström, Oskar Andersson och Anders Forsberg. I går var han i Lojsta, i kväll besöker han Slite, och sedan följer i morgon Follingbo och Eskelhem; i Follingbo och Slite bjuder han på »operett i fickformat». En av »trotjänarna» hos. de gotländska föreläsnings föreningarna, skådespelaren Halvar. Falck, inleder den 10 nov. årets resa på Gotland med att i Hogrän ge en dramatisk uppläsning med Albert Engström på programmet, och sedan fortsätter han i Tofta, Levide, Slite o. s. v.
Befolkningen på de olika platser, där föreläsningar numera anordnas gör klokt i att emellanåt titta i före läsning programmet för att se vad som bjuds.

Gotlänningen
Onsdagen 5 november 1952
Nr 257

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.