Vem vinner mästartröjan?

DET BÖRJAR DRA IHOP sig till slutstrid om Gotlänningens mästartröja. Kvar av de sju tävbingama är Altklubbars den 12 okt. I damtävlingen återstår också en tävling och det är VM och LM den 19 okt.
Skall tröjan gå till stan i år undrar man? Ja, osannolikt är det inte, då VOK:s John-Erik Pettersson »VOK-Pelle», varit synnerligen framgångsrik i år o. toppat de flesta prislistorna. Efter de fyra första tävlingarna ledde han klart, men så sprang han bort sig i dag-DM, och han själv trodde att chanserna var borta. Han kom emellertid igen i natt-DM där han placerade sig som tolva och nu blir det spännande värre mellan honom och tidigare tröjmästaren Folke Nyberg, Nisse Löfgren och Anders Dahlin. Om man räknar deras fyra bästa får de resp. 2, 4, 1 och 8 (15), 1, 2, 6, 3 (12), 6, 4, 4, 2 (16) samt 3, 5, 7, 8 (23). Det blir alltså i Allklubbars tävlingen avgörs.

Nisse Löfgren

Ställningen är följande:

 Romal.Vårtr.BysenKMdag-DMnatt-DM
Nyberg, Bro12625320
Pettersson, VOK24184212
Löfgren, Bro02013442
Dahlin, VOK35bröt78

I DAMTÄVLINGEN som omfattar de sex tävl. Romalunken, Vårträffen, Klosterloppet, KM, dag-DM och ViM och LM leder Edith Blad, Roma IF, som har plac. 4, 8, 4, 3 och 2. En fin serie alltså. Trots detta kommer troligen Maj-Britt Bendelin, Bro, att vinna. Hon har på tre tävlingar 2, 1, 1 (4), och går hon klokt i LM kan ingen slå henne. I. B. Larsson, Roma IF, har på tre som bäst 9, 4, 5 (18) och denna poängsumma har hon väl ingen chans på?
ELLDE

Gotlänningen
Måndagen 22 september 1952
Nr 219

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.