Landsbygdsungdomar gjorde succeprogram.

En alldeles fullsatt aula i läroverket fick i går kväll under drygt två timmar se och höra vad man sysslar med när det gäller underhållning i våra gotländska SLU-avdelningar. Man kan säga att programmet blev något av en succé, det var en lagom blandning mellan teater, sång och musik, som gjorde att det aldrig blev långtråkigt.
Bäckstädetrion med Karl Hägg angav redan i början den glada tonen, som också följdes sedan under de två timmarna. Bästa inslaget — utan att förringa de andra — var Vänge-Guldrupe SLU-avdelnings framförande av »Stor-Klas och Lill-Klas». Vi skall inte nämna någon framför någon annan, alla »skådespelarna» skötte sig fin-fint. Mera teater blev det senare, då Väskindeamatörerna framförde något så ovanligt som en pantomin, »Prinsessan i tornet», och publiken såg ut att trivas med sådan scenkonst också. Sång var det naturligtvis också, både i solo och duett.
Per Andersson, Stenkyrka, reciterade Dan Anderssons »Den gamle» på ett fint och försynt sätt, det var bara den ungdomliga rösten som förrådde att det inte var en gamling bakom masken.
Det förestående valet kunde naturligtvis inte helt förbigås. Harry Jakobsson talade om ungdom och politik på ett enkelt och trevligt sätt, där hade många äldre politiska talare något att lära. Mera valsnack blev det i en debatt som gick ut i radio med fyra ledande politiker i högform. I slutet av debatten avslöjade sig dock de »fyra» politikerna som herrarna Erik Gadd och Leif Dahlin.
Efter det att Harry Jakobsson berättat historier, som bara han kan, blev det till sist uppträdande av en talkör och det hör ju inte heller till vanligheterna.
Man får hoppas atc arrangörerna, Visby SLU, kommer igen med ett liknande program, att intresse från publikens sida finns fick man klart för sig i går.

Gotlänningen
Torsdagen 18 september 1952
Nr 216

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *