Handel och Sjöfart.

Inkomna fartyg:
Till Klinte: 10 Juli, skon. Felix, Gardell, Kiel, barlast. 20 Juli, skon. Karlshamn, Norrby, Neustadt, barl.; galeas Margareta, Landström, Howacht, barl. 27 Juli, skon. Sofia Fredrika, Nyman, Nenstadt, barl.; skon. Laura, Söderström, Neustadt, barl.; skon. Lina, Pettersson, Rostock, barl.
Till Burgsvik. 1 Juli, slup. Valfred, Sedergren, Södertelje, barl.; slup. Albert, Jöebe, Hapsal, barl.; jakt. Sex Syskon, Pettersson, Kalmar, barl. 2 Juli, jakt. Kristina, Österberg, Vadstena, barl. 5 Juli, jakt. Viktor, Hamrell, Valdemarsvik, barl. 9 Juli, galeas Petrine, Odman, Hudiksvall, barl; jakt. Josefina, Berggren, Libau, dito. 11 Juli,jakt. Teodor, Toftén, Norrköping, styckegods och tegel.
Till Ronehamn: 17 Juli, slup. Karl Edvard, Lundgren, Åbo, barl. 20 Juli, slup. Düna, Välli, Mon, barl.
Till Slite: 21 Juli, jakt. Matilda, Thompson, Litanu, barl. 27 Juli, jakt. Karolina, Lüders, Montelius, Libau, barl.

Utgångna:
Från Klinte: 6 Juli, Sofia Fredrika, Nyman, Neustadt, träv. 7 Juli, skon. Laura, Söderström, Neustadt, träv. 8 Juli, jakt. Två Bröder, Ahlström, Rostock, träv. o. kalk. 11 Juli, skon. Berta, Plambeck, Heligenhafen, träv.; jakt. Josefina, Levander, Wismar, träv.
och kalk. 19 Juli, jakt. Allianu, Petersen, Apenrade, träv. 21 Juli, jakt. Daris, Nyman, Wismar, träv. och kalk. 26 Juli. skon. Fritiof, Vessman, Apenrade, träv. 27 Juli, galeas Margareta, Landström, Femern, träv. och kalk.
Från Burgsvik: 1 Juli, skon. Starkodder, Siltberg, Södertelje, slipsten. 2 Juli, slup. Albert, Jöebe, Dagerart, slipsten. 4 Juli, slup. Valfrid, Hansson, Södertelje och Vesterås, slipsten; jakt. Sex Syskon, Pettersson, Helsingfors, slipsten. 5 Juli, jakt. Kristian, Österberg, Karlshamn, slipsten. 9 Juli, jakt. Viktor, Hamrell, Norrköping, slipsten. 12 Juli, jakt. Josefina, Berggren, Sundsvall, Slipsten; jakt. Teodor, Toftén, Norrköping, Slipsten. 13 Juli, galeas Petrine, Odman, Danmark, slipsten.
Från Slite: 14 Juli, jakt. Matilda, Thompson, Libau, osl. kalk. 16 Juli, skon; Henrik, Nyström, Kiel, träv. 18 Juli, jakt. Karolina, Liiders, Montelius, Libau, osl. kalk; koff. Konkordia, Hejdenberg, Wismar, osl. kalk och träv. 923 Juli, galeas Albertina, Viman, Libau, osl. kalk. 27 Juli, jakt. Matilda, Thompsson, Liban, osl. kalk.
Från Ljugarn: 8 Juli, skon. Nordstjernan, Höglund, utr. ort inom östersj., träv.
Från Ronehamn: 20 Juli, slup. Dina, Välli, Reval, slipten. 21 Juli, slup. Karl Edvard, Lundgren, utr. ort inom östersj., slipsten.
Från Kylley: 26 Juli, skon. Hilmer, Hammarström, Danzig, barlast.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 2 Augusti 1881
N:r 61

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.