Gotlandshästar till Olympiaden.

Av de 11 hästar, som nu uttagits för deltagande i Olympiadens ridtävlingar, är ej mindre än tre födda på Gotland, nämligen INDIAN och HALALI i hoppning och BRILLIANT i fälttävlan.
Äldst är Halali, mibr. vall. f. 1938 hos A. Strömbäck, Botvalds i Ardre, och fallen efter Boheme xx-Pikör Coriamus. Den har under sin ryttare, kaptenen greve C. J. Hamilton, I 4, varit en flitig deltagare i de sista årens tävlingar av medelsvår och svår klass och torde nog få räknas som en av våra säkraste och mest pålitiligaste hästar. Modern, Alette, är född hos O. Johansson, Niksdjups i När, och belönades som treåring med ryttmästare Cassels hederspris som bästa på Gotland födda treårssto.
Indian, br. vall. f. 1942 hos A. Söderdahl, Valda i Eskelhem, är efter Boheme xx-Tåby II xx-Corvettino och tillhör en säker stam, som redan förut lämnat utmärkta tävlingshästar, däribland Mint, mbr. sto f. 1938 och f. ö. helsyster till Indian. Fyra andra helsyskon har varit uppställda på ridskolan. Ryttare på Indian är sergeant J. Abrahamsson, A 4, vars deltagande f. ö. vållat en hel del skriverier, då underofficerare hittills ej tillåtits starta i olympiska spel.
Brilliant är fallen efter Boheme xx-Pikör och sannolikt född hos S. Duse, Kodings i Hemse. Den har ej deltagit i offentliga tävlingar förrän i år. Ryttare är löjtnant Ch. Uggla, T 2, vilken även med framgång rider den gotlandsfödde Zenith e. Bohéme xx-Svante från Kvie i Stånga.

Gotlänningen
Onsdagen 9 Juli 1952
Nr 155

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *