Landsbygden. Träkumla.

TRÄKUMLA, 1 nov.
Högtidligt i Träkumla med vesper och församlingsafton Lördagskvällens Gustaf Adolfs-vesper hade i den vackert upplysta lilla landskyrkan samlat en fulltalig skara på över 100 personer: nästan halva församlingen.
Vespern inleddes med körsång av skolbarnen: »Kärlek av höjden». Sedan ps. 124: 1—2 mäktigt hödant fram i det lilla templet, följde liturgisk altartjänst med pastor H. A. Isberg som liturg med vesperarior av församlingens kantor, fru Alice Sandgren. Med utgångspunkt från Gustaf Adolfs-psalmen 378: 3 »I Jesu namn vårt hopp, är visst» tecknades Guldkonungens minne av pastor Isberg, en predikan, som fick sin naturliga avslutning i skolbarnens »Fädernas kyrka» och församlingens »Skydda, styr och fräls din kyrka», som därefter följde.
Sedan följde ytterligare en liturgisk avdelning och den högtid och stämningsfulla vespern avslutades med skolbarnens »Gud som haver»: de spröda och fina stämmorna blandades på ett gripande sätt med övriga församlingens i ps. 124: 4 »Guds ord och löften», som därefter avslutade den högtidliga kvällsstunden.
Efter vespern vidtog församlingsafton i skolan med kaffeservering och ett mycket förtjänstfullt program av de duktiga skolbarnen.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 2 november 1932
N:r 255

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *