Snatterierna

från butiker och andra offentliga lokaler ha en tid hört till ordningen för dagen härstäsdes. I en del fall har man haft misstankarna riktade mot ett visst håll, och det synes nu besanna sig, att misstankarna varit välgrundade.
För några dagar sedan lade en på Adelsgatan patrulierande poliskonstapel märke till en beväringsman, som föreföll vara ovanligt uppstoppad under vapenrocken. id närmare frarskalag befans en del trikåpersedar hänga nedanför rocken. Han anhöjs, och det visade sig, att han stulit persedlarna i en affär vid samma Sr Han hade vid stölden gått ganska finurligt tilväga. Han hade en stund stått utanför fönstret och då affärens innehafvarinna för satt ögonblick aflägsnat sig, hade han smugit sig in och snabbt och behändigt praktiserat de på disken framlagda persedlarna under rocken.
I ett annat fall hade ett par beväringsmän (från fastlandet liksom ock den nyss omtalade) stoppat på sig en kvarglömd portmonnä i en cigarraffär. In i butiken vid tillfället närvarande, påpasslig poike fattade emellertid misstankar och gick en stund senare efter de båda gynnarna och begärde utfå portmonnän, som kvarglömts af en äldre person. De förklarade då, att de »af misstag» fått portmonnän med sig.
Rörande det först relaterade snatteriet kommer efterspel att följa inför rådhusrätten.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 6 Maj 1915
N:r 103

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *