Biograferna.

Visby-bion och Arbetareföreningens biografteater, hvilka ännu äro öppna ett par veckor, ge från och med i afton nya program, hvilkas profspelning vi varit i tillfälle öfvervara.
Tyngdpunkten i Visbybions program, hvilket i sin helhet gärna kan betecknas som ett al säsongens bästa, utgöras af ett nytt svenskt skådespel, hvars författare är Nils Krok (fört. till Ingeborg Holm m. fl. framstående svenska filmsskådespel), och hvars regissör är vår med rätta uppskattade Victor Sjöström. Hufvudrollerna i dramat innehas af Lili Beckk, Carlo Wieth, Greta Almroth m .fl. af den svenska biografdramatikens främste. Innehållet är alltigenom medryckande, stundom gripande. Att spelet är det yppersta och regin till all heder behöfver knappast nämmas; namnen börga härför. Den svenska firman har här gjort ett nytt, godt arbete.
I öfrigt upptar programmet bilder från Studentkortågen i Stockholm valborgsmässsaftonen, en konstkinematogratfering af världsfirman Cines i Rom, »Tibern svämmar öfver», en af de mest storslagna naturfilmer som visats, samt slutligen ett lustspel med” Bunny i hufvudrollen, hvilket i dessa idagar, då Bunny gått hädan, bör kunna påräkna intresse.
— Arbetareföreningens biogratteater ger som hufvudnummer ett tre akters lustspel med Prince i hufvudrollen. Vi förutspå, att de följande aftnarna skola bjuda på högtidsstunder af skratt i biografsalongen. Det ena upptåget är värre än det andra, och spelet går med lif och kläm.
Programmet upptar för öfrigt en pathéjourmal (som bl. a, visar parisermodeller i vårhattar från Nordiska Kommpamiet), en ypperlig konstfilm med bilder från Paris omgifningar, som ett kort drama af den rörande sorten.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 6 Maj 1915
N:r 103

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *