Slite.

Kommunal- och municipal-fullmäktige höllo i går extra sammanträden i kommunalhuset. Ordföranden meddelade först, ett länsstyrelsen vid röstsammanräkning till ledamot i kommunalfullmäktige efter lantbr. Nils Jacobsson, Tjängdarve, som avflyttat, utsett lantbr. Karl Skoggren, Sindarve.
Hr Gunnar Krantz hade i skrivelse anhållit att från den 1 jan. 1948 bli entledigad från befattningen som kommunalkamrer i Hemse kommun och municipalsamhälle. Samtidigt riktade han ett tack till de kommunala förtroendemännen, främst då ordförandena i de olika nämnderna och styrelserna. Fullmäktige beslöt tillmötesgå bens begäran och gav kommunalnämnden rätt att utannonsera platsen till ansökan ledig.
Till roteombud efter kommunalkamrer Gunnar Krantz utsågs landsfiskalsbiträdet Ingvar Appelgren.
Kommunalfullmäktige beslöt efter smärre ändringar att godkänna ett förslag till avtal mellan Hemse kommun och markägare, som upplåtit mark till branddammar.
Brandkåren hade yrkat på att få nya och bredare utkörsportar i brandstationen, men då ärendet ej kungjorts, beslöt man att frågan skulle få anstå till nästa sammanträde.
På municipalfullmäktiges sammanträde förekom egentligen bara ett ärende och det gällde att avge ett yttrande om bostads-sociala utredningen. Fotograf Svensson, som läst betänkandet, redogjorde för dess innehåll. Det går bl. a. ut på, sade han, att ge landsbygdens befolkning möjlighet till samma bekvämligheter som i tätorterna, därför blir en viss inflyttning till städer och större samhällen nödvändig.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 12 September 1947
N:r 208

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *