Restaurangdansen bör bibehållas.

Nya restriktioner kunna ge upphov till okontrollerbara nöjen.
Linsstyrelsen har avgivit yttrande till k. m:t angående en i finansdepartementet upprättad P. M. om dans å restauranger i samband med utskänkning av rusdrycker.
Linsstyrelsen har därvid lämnat en del statistiska uppgifter om antalet beviljade tillstånd för utskänkning i samband med offentlig dans, varav framgår att för 1939 beviljats 42 tillstånd för 240 danstillställningar på 4 restauranger, för 1940 31 tillstånd för 183 danstillställningar på 3 restauranger samt för 1941 33 tillstånd avseende 193 danstillställningar på 3 restauranger.
Dessa danstillställningar ha icke givit anledning till anmärkning. Med hänsyn till önskvärdheten av att begränsa nöjesliv av förevarande slag har dock länsstyrelsen sökt vara restriktiv i sitt tillståndsgivande och icke i något fall lämnat medgivande för ,viss tidsperiod utan angivande av de särskilda dagarna för dans. Under vintermånaderna ha större inskränkningar gjorts så att dans förekommit endast å en restaurang i Visby högst två gånger veckan, och å Slite hotell har någon enstaka gång meddelats tillstånd till rusdrycksutskänkning i stim band med dans.
Enligt länsstyrelsens mening synes möjlighet att anordna offentlig dans å restaurang böra bibehållas, dock under vederbörlig kontroll. I motsatt fall torde kunna befaras att okontrollerbara nöjestillställningar komma att uppstå.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 28 Januari 1942
N:r 22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *