Vacker gotländsk konst säljes för finska barn.

En utsökt vacker samling etsningar med gotländska motiv har, som förut i korthet omtalats, skänkts till förmån för Finlands barn av konstnären David Ahlqvist. Det är ett urval av konstnärens mest lyckade alster från ett tiotal år tillbaka och fram till dessa dagar, som samlats i en prydlig presentpärm, och det är hr Ahlgvists önskan att samlingen skall bli såld i helhet.
Hembygdsmotiven ha ju alltid utgjort huvudparten av hr Ahlqvists produktion och så är även i denna samling den gotländska bygden rikligt företrädd dels med större vyer dels med detaljer från gotländska gårdar och hem. Konstnären har fått fram skiftningar och dagrar på ett verkligt levande sätt och skärpan i motiven. ger också bevis för att det inte är fråga -om någon massproduktion; även detta ett faktum som ökar värdet av samlingen. En av plåtarna till de etsningar som tillhöra nämnda urval har f. ö. inköpts av ett museum i Stockholm.
Den som alltså vill skaffa sig en samling genuint gotländska konstverk och som samtidigt vill verka för det högst behjärtansvärda ändamål, som hjälpen till Finlands barn utgör, har därför ett utmärkt tillfälle. Etsningarna äro utställda i Sylve Norrbys bokhandel.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 23 Januari 1942
N:r 18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *