Belgiska barn även till Gotland.

Landsortens första lokalkommitté bildad i Visby.
Aktionen för hjälp åt Belgiens svältande barn pågår nu med all kraft med hjälp av frivilliga, som dock ha ett väldigt arbete för att få reda i situationen. Centralkommittén arbetar i Stockholm och den första lokalkommittén i landsorten har bildats i Visby av belgiske konsuln här Åke Dahlgren, som använt julhelgen till detta ändamål.
Visbykommitten består utom han själv av landshövdingskan Anna Ny1ander; borgmästarinnan Ingrid Löwenberg, körisulinnan Lillie Dahlgren, fru Inga de Jounge, Slite, dr H. Larsen och bankdirektör K. Hellsing.
Genom Visbykommitten har utsänts postgirokort och en del penningmedel från. Gotland ha även insänts till centralkommittén. Hittills ha här i Visby och på Gotland anmält sig fosterföräldrar för 10 barn, som skola placeras i nio familjer. Enligt en tidigare uppgift skulle det endast bli barn mellan 12 och 18 år som skulle få resa, men som det nu synes vara bestämt komma även barn ned till 4 års ålder att få fara till Sverige för att äta upp sig. Barnen torde kunna vara att vänta till Sverige i slutet av månaden.
De som önska taga hand om ett eller flera belgiska barn ha bara att anmäla sig till belgiska konsulatet här, som vidarebefordrar ansökningarna. Penninggåvor mottagas äver där eller kunna insändas pr postgirc till centralkommittén. Enligt vad som meddelas från hjälpkommittén för Belgiens barn är det insamlade beloppet nu uppe i över 200,000 kr., och man hoppas alltjämt på nya bidrag.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 5 Januari 1942
N:r 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *