Urtima landsting först på nyåret.

Förvaltningsutskottet beslutar uppvakta regeringen.
Landstingets byggnadskommitté för lasarettsbygget hade liksom landstingets förvaltningsutskott i går sammanträde för att diskutera frågan om det nya lasarettsbygget m. m. Ritningar till utvidgningar av länslasarettet och till uppförande av nytt tuberkulossjukhus ha som bekant uppgjorts av arkitekten Isberg i Stockholm, vilken också gjorde upp förslaget till den föregående lasarettsutvidgningen. Vissa preliminära kostnadsberäkningar hade också gjorts upp, vilka emellertid ansågos böra underkastas ytterligare bearbetning.
På grund av att ytterligare utredningar i saken ansågos erforderliga, beslöt landstingets förvaltningsutskott, att det urtima landsting, som varit avsett att hållas i december månad, skall uppskjutas till in på det nya året, troligen i februari månad. Detta har sålunda till följd, att det blir den nya uppsättningen av landstingsmän, som har att taga ställning till lasarettsfrågan.
Förvaltningsutskottet beslöt också att ytterligare undersöka frågan om ett samarbete mellan de militära och de civila sjukvårdsmyndigheterna, vilket då skulle ha till syfte att tillförsäkra den militära sjukvården vissa vårdplatser vid länets sjukhus, medan staten ikläder sig motsvarande ekonomiska förpliktelser. I detta syfte skall en deputation från landstinget uppvakta generalfältläkaren. Till ledamöter i denna deputation beslöt landstingets förvaltningsutskott anmoda landshövding Ola Jeppsson, riksdagsman Th. Gardell, f. riksdagsman Arvid Gardell, riksdagsman K. F. Söderdahl, landstingsman Johan Ahlsten, fältläkaren Nils Carlsson och lasarettsläkaren Carl Sandahl.
Denna deputation skall samtidigt uppvakta socialministern, medicinalstyrelsen och byggnadsstyrelsen och till dessa myndigheter framhåller önskvärdheten av, att Gotlands län på något sätt erhåller lättnad i den tunga börda, som sjukvårdsorganisationen lägger på länet med dess ringa skattekraft, varigenom landstingsskatten här i länet blir onormalt hög.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 30 November 1938
N:r 278

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *