Landsbygden. Garda.

GARDA.
Ovanligt jaktbyte. Då en lantbrukare i fredags kom ut bakom sin ladugård blev han varse ett ovanligt djur bredvid gödselstaden. Lantbrukaren, som är jägare, kunde ej identifiera djuret ifråga. Det var varken hare, rabbits eller katt, fast i storleken kunde det vara som en väl tilltagen hankatt. När lantbrukaren försökte komma närmare för att skärskåda, vad det månde vara för ett djur, tog det till flykten, tvärs genom den samling av gödselvatten som fanns, och det simmande. Väl kommen till andra stranden slog sig djuret ner att vila efter färden. Lantbrukaren tillsade den kvinnliga tjänsteanden, som befann sig i närheten, att kila in efter hans bössa och skott.
Efter en stund small ett skott och djuret gjorde sin sista kullerbytta. Men skytten kunde ej begripa sig på vad han fällt för ett djur, ett riktigt fult djur, ungefär en halv meter långt och med en yvig svans som var närapå längre. Det var inget annat att göra än att ringa på till en god vän som borde ha lite reda på djurvärlden. Denne kom, skådade och resultatet av skådandet blev, att jaktbytet var en sumpbäver.
Som dessa djur ej förekomma i vilt tillstånd här på Gotland, torde det vara ett exemplar från någon bäverfarm som förirrat sig till dessa trakter. Men det är i alla fall inte alla dagar, som det skjutes djur med så dyrbar päls bakom en ladugård.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 22 November 1938
N:r 271

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *