Slite

Tennisklubben
hade i lördags kväll anordnat samkväm med prisutdelning å Slite hotell, till vilket ett 30-tal medlemmar infunnit sig. På grund av det stora antalet deltagare i tennistävlingarna ha dessa pågått från mitten av juli till början av oktober. De priser, som utdelades bestodo av ett 20-tal tennpokaler och ha anskaffats genom insamling. Deras sammanlagda värde uppgick till omkring 100 kronor.
Det förnämligaste priset — vandringspriset —, vilket i fjol hemfördes av herr Erik Linder, erövrades i år av handelsföreståndare Ernst Rothstein. I övrigt fick prislistan följande utseende:
Herrsingel: 1). E. Rothstein, 22 poäng, 2) A. Sundahl 21 p., 3) Douglas Eriksson 19 p., 4) Nils Andersson 16 p.
Herrdubbel: 1) Åke Enström—Douglas Eriksson 6 p., 2) Erik Linder—Robert Myrsten 4 p.
Juniorsingel: 1) Erik Svensson 16 p., 2) K. H. Engström 12 p., 3) Henry Hallgren 11 p., 4) Anders Boström 10 p.
Damsingel: 1) Inga Myrsten 8 p., 2) Margareta Svensson 6 p., 3) Britt West-berg 3 p.
Mixed double: 1) Inga Myrsten—Arne Sundahl 8 p., 2) Åke Enström—Karin Andersson 6 p., 3) Oskar Westberg —Britt Westberg 3 p.
Från och med nästa spelsäsong kommer klubben att gå in för s. k. utslagstävlan i stället för nu tillämpade poängberäkning för att därigenom få möjligheter att förkorta tävlingstiden. Dock kommer fortfarande serietävlan (alla tävla mot alla) med poängberäkning att bibehållas beträffande vandringspriset, om vilket för övrigt endast årets tio bästa deltagare få tävla.
Klubben omfattar f. n. ett 50-tal medlemmar, och man hyser vissa förhoppningar om att till en kommande spelsäsong kunna disponera över en entous-cas-bana, en nödvändig förutsättning för att medlemmarna med framgång skola kunna deltaga i distrikts-mästerskapstävlingarna.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 21 November 1938
N:r 270

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *