Körde på Hagbylundsbussen.

Vid halvniotiden i går kväll inträffade en bilkollision på Wallérs plats med ty åtföljande kompakt folksamling av hemvändande båtflanörer.
En personbil, förd av en agent här i staden och med några landsbor som passagerare, kom från Södra Kyrkogatan backen upp mot Wallérs plats där just två av Hagbylundsbussarna hade stannat. På den andra sidan Wallérs plats
alltså utanför Enanders affär — hade en personbil tillfälligt parkerat. Den förstnämnda personbilens förare manövrerade nu så illa i den trånga passagen, att bilen först skrapade emot den parkerade vagnen och sedan med ganska stor kraft bakifrån körde på den ena av bussarna. Bilen fick vänstra framskärmen och ena lyktan kvaddade men kunde för egen maskin ta sig från olycksplatsen. Bussen erhöll endast obetydliga bucklor.
Polisen anlände omedelbart till platsen och anställde ett första förhör med föraren, som sedan fördes till polisvakten, där läkareundersökning verkställdes och blodprov togs. Det ansågs nämligen icke uteslutet, att chauffören fått sig litet till bästa, ehuru han icke kunde sägas vara berusad. Blodprovet får väl utvisa hur det förhöll sig med den saken.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 14 November 1938
N:r 264

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *