Nya bestämmelser om ecklesiastika fastighetsförvaltningen.

Stiftsnämnden i Visby har avgivit yttrande över en av kammarrådet Tom Wohlin verkställd utredning och förslag rörande enhetliga bestämmelser för stiftsnänmds förvaltning av ecklesiastika fastigheter. Stiftsnämnden finner förslaget bowla avvägt och lämpligt att läggas till grund för en lagstiftning i ämnet. Stiftenämden har av förslaget fått den uppfattningen at meningen ej är att det skall i något fall komma till tillämpning beträffande löneboställena samt anser även själv att så ej bör äga rum.
Bestämmelserna i §§ 1 och 2 b) i den föreslagna arrendestadgan finner stiftsnämnden icke fullt otvetydigt avfattade. Den hemställer därför att dess paragrafer i den föreslagna arrendestadgan erhålla sådan lydelse att det otvetydigt framgår att stadgans tillämplighets-område icke i något fall kommer att avse ecklesiastika löneboställen. I övrigt tilstyrker stiftsnämnden förslaget.
Mot beslutet voto vice ordföranden Th. Gardell och ledamoten J. O. Geselius skiljaktiga i det de ansågo att stiftsnämnden borde hemställa om avslag å det framlagda förslaget.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 12 November 1938
N:r 263

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *