Gotlands trupper förstärkas.

Värnpliktskontingenter från fastlandsregementen till Gotland.
Genom en generalorder har förordnats om ändrad tjänstgöringstid för vissa värnpliktiga, uttagna till linjetjänst för infanteriet och tillhörande vintergruppen av årsklass 1938. Bl. a. har bestämts, att värnpliktiga som tillhöra Livgrenadjärregementet, Skaraborgs, Älvsborgs och Bohusläns regemente samt Gotlands infanteriregemente skola inrycka den 7 nov. i år till Gotlands infanteriregemente för fullgörande av första tjänstgöringen och repetitionsövningen i en följd, sammanlagt 175 dagar. Det blir uppehåll i tjänstgöringen under 15 dagar. Utryckningen skall äga rum den 17 maj nästa år.
Vidare har bestämts, att 170 man ur ersättningsreserven av årsklass 1937 — 40 vpl:a från Kronobergs inskrivningsområde samt 65 från vartdera av Norra Smålands och Östergötlands inskrivningsområden — likaledes skola den 7 nov. inrycka till Gotlands infanteriregemente för fullgörande av 180 dagars tjänstgöring. Utryckningen skall ske den 22 maj 1939.
Även för en del av artilleriets värnpliktiga blir det ändrad tjänstgöring. Till Gotlands artillerikår skola 7 nov. inrycka 105 man från Skåne, Småland och Östergötland till 180 dagars tjänstgöringen. Större delen av dem skola utbildas i luftvärnstjänst. Slutligen skola den 10 febr. nästa år inrycka ytterligare 75 man från nämnda provinser till A 7, likaledes för utbildning i luftvärnstjänst.
Till Gotlands artillerikår skola värnpliktiga, uttagna till linjetjänst och tillhörande vintergruppen av årsklass 1938, den 7 nov. inrycka för fullgörande av 200 dagars tjänstgöring (första tjänstgöring och repetitionsövning i en följd). Utryckningen skall äga rum den 11 juni. För samtliga blir det 15 dagars uppehåll i tjänstgöringen. (P.)

De värnpliktiga få en krona om dagen.
Regeringen har bestämt att lönen till samtliga de kvar hållna värnpliktiga skall utgå med en krona om dagen under tiden för kvarhållandet. Kvarhållningstiden får emellertid ej tillgodoräknas för erhållande av högre penningsbidrag än 50 öre om dagen vid senare fullgörande av återstående ordinarie värnpliktstjänstgöring. Vidare har medgivits att familjeunderstöd i förekommande fall få utgå.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 27 september 1938
N:r 223

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *