Klintehamn.

Den sedvanliga festen för de gamla
inom pastoratet ägde i går rum härstädes och tog sin början med högmässa, vid vilken kyrkokören utförde sång. Efter nattvardsfirande samlades de 125 gamla i kyrkskolan, där det bjöds på kaffe och förfriskningar. Även här sjöng kören, och tal höllos av kyrkoherde Sjöberg och pastor Karlsson. Vid sextiden var samvaron slut, och deltagarna skjutsades i bilar och bussar till sina hem.
Dessa mycket uppskattade fester, som nu ägt rum en följd av år, ha tillkommit på initiativ av kyrkoherden, som vid arrangemangens ordnande biträdes av kyrkliga syföreningen och syföreningen ”De gamlas vänner”.

Baptisthögtid i Salemkapellet.
I Salemkapellet hölls i söndags en dophögtid samtidigt med firandet av baptistsamfundets 90-åriga tillvaro i Sverige.
Baptistförsamlingarna i Silte och Eksta voro inbjudna och dess medlemmar hade ganska mangrannt kommit tillstädes. Dopkandidaterna voro fyra, en från Silte, två från Eksta och en från Klintehamn. Doppredikan hölls av dopförrättaren pastor J. Gustafsson över ämnet: ”Vem, när och hur skall man döpas?”
Omedelbart efter dopakten firades H. H. nattvard, då de nydöpta genom bön och handpåläggning ,blevo intagna i de olika församlingarna.
På eftermiddagen hölls en minnesstund i anledning av Baptistsamfundets 90-åriga tillvaro. Högtiden började vid ett rikt dukat kaffebord. Inledningstalet hölls av predikant Alfr. Olsson, som liknade samfundet vid ett senapskorn, som växt ut till ett stort träd. Därefter hade representanter för de skilda församlingarna ordet, och vittnade om de välsignelser de genom samfundet erfarit. Mellan de olika talen förekom bön och sång. Högtiden avslöts med tal av pastor Gustafsson. Under dagen insamlades mellan 60-70 kr. i kollekter.
O. S—n.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 13 september 1938
N:r 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *