Tyskarnas andra Maginotlinje klar i år.

Befästningsarbeten bakom skärmar. — Bilvägarna spärras.
Den franska gränsbefolkningen i Alsace-Lorraine har på sista tiden, enligt Daily Telegraph, bevittnat hur man på tyska sidan rest höga tygskärmar för att dölja det fortifikationsarbete, som är i full gång på andra sidan gränsen. Alla bilvägar, som gå över floden Lauter ha stängts av tyska militären. Endast huvudbroarna stå öppna. I brofästena byggas spärranordningar mot tanks.
De dubbla raderna tyska befästningsanläggningar, som äro under arbete mittemot de franska försvarslinjerna kallas ”provisoriska Maginot-linjer”. Den första linjen, som sträcker sig från schweiziska gränsen till Pfalz mellan Freiburg—Karlsruhe-järnvägen och Rhen, består av små fort armerade med maskingevär och batterier skyddade av tankfällor.
Dessa småfort fortsätta i en rad från Pfalz parallellt med gränsen till Lorraine fram till storhertigdömet Luxembourg.
Andra linjen, som skall fullbordas redan innevarande år, förmodas vara mera solid. Höjdsträckningarna i Schwarzwald särskilt mellan Freiburg och Appenweier tros vara ombildade till små fästningar.
Vidare framhålles, att Isteinfortet sydväst om Freiburg, som slopades enligt Versailles-traktaten, blivit fullständigt återuppbyggt och moderniserats sämt utrustats med långskjutande kanoner, vilka behärska verken vid Kamb vid Rhen och Milhausens industricentrum.
Platån Hornisgrinde, som är en av de högst belägna platserna i Schwarzwald, torde komma att utnyttjas som luftbas i händelse av krig. Där har tillsvidare upprättats ett läger för segelflygare.
Öster om Karlsruhe har slutligen byggts en underjordisk aerodrom.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 30 juli 1938
N:r 173

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *