Visby stråkorkester

heter den nyaste sammanslutningen bland musikutövarna i vår stad. Den bildades vid ett sammanträde i går kväll med för saken intresserade musiker och orkestern fick redan vid starten ett 30-tal medlemmar. Frågan har redan länge varit på tal och under förberedelse och tiden ansågs nu vara mogen för bildandet av en orkester. Det är huvudsakligen förutvarande elever i musikdirektör Fr. Mehlers orkesterskola, som anmält sig till inträde, och under hans ledning skall nu träningen äga rum gruppvis i de olika stämmorna.
Man hoppas också få till stånd ett samarbete med andra musiksammanslutningar inom staden, främst då med Visby konsertförening, och av det livliga intresset att döma kan den nya orkestern se ljust på framtiden. Något offentligt framträdande kan man dock inte räkna med förrän till hösten, säger orkesterns ledare, dir. Mehler, men då kommer det säkert.
Det finns fortfarande möjlighet för intresserade musiker att ansluta sig till orkestern om de sätta sig i förbindelse med dir. Mehler.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 19 Maj 1938
N:r 114

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *