Landsbygder. Burgsvik.

BURGSVIK, 5 april.
Femtioåring. På fredag fyller lantbrukare Alfred Wessman, Gissle, femtio år. Han är född den 8 april 1888 på fädernegården Gissle i Öja, vilken gård han nu äger och brukar. Stora förbättringsarbeten har de senare åren utförts på gården, vilka ställt den i ett helt annat skick. Under förra året byggdes ett nytt boningshus, som motsvarar gårdens behov och tidens krav. Utdikning och andra jordförbättringar har förekommit i stor utsträckning.
Sin hembygd har herr Wessman givit sin tid och kraft på olika sätt. En hel del förtroendeuppdrag har blivit anförtrodda åt honom. I många år, sedan 1911 har han varit kommunalnämndens ordf. och pensionsnämndens sedan 1926. Bland annat har han varit v. ordf. i valnämnden, godeman vid lantmäteriförrättningar, ombud för Brand- och
Livf bolaget Svea, ledamot i taxeringsnämnden och fattigvårdsstyrelsen, ordf. i Unghanse utdilmingsföretag i Öja socken.
Herr Wessman är född och uppväxt i ett frikyrkligt hem, och han har själv deltagit i den frikyrkliga verksamheten en följd av år, inom Öja—Fide friförsamling sedan år 1908.
Av det sagda framgår, att han hunnit med en hel del under de gångna åren.
När han nu fyller femtio år, bör han ha tid och tillfälle ännu att hinna med en hel del i det allmännas såväl som i det enskildas tjänst. Vi gratulera honom därtill.
Svenska Världsfredsmissionens reseombud, redaktör Thore Nelsson, besökte i går kväll Burgsvik och talade i missionssalen. I ett intressant och sympatiskt framfört föredrag sökte talaren fram-gälla krigets verkliga orsaker och dess verkningar. Efter föredraget visades ett antal ljusbilder, en del hämtade från världskrigets hemska verklighet och en del från nuvarande krigsskådeplatser i Spanien och Kina. Föredraget och bilderna voro ägnade att giva en verklighetsbilden av fysionomi, väcka tanken inför de som kriget medför, samt att till vår egen bekväma, tillvaro hår i Norden förflytta nöden och lidandet från de folk, över
villa krigets mörka åskmoln för närvarande hålla på att urladda förstörande krafter.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 6 april 1938
N:r 79

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *