Landsbygden. Fardhem.

FARDHEM, 19 mars.
Ett missionsmöte var i fredags kväll anordnat i Fardhems folkskola av pastor J. M. Svensson från Göteborg.
I programmet ingick föredrag av pastor Svensson samt filmförevisning, särskilt berörande Svenska missionens verksamhet på öarna Borneo och Malacka. Mötet tog sin början kl. 7,30 e. m. med ps. 118: 1, varefter pastor Svensson höll ett timslångt föredrag.
Han skildrade på ett fängslande sätt sina resor från Sverige och till ön Malacka, som ta en tid av icke mindre än fem veckor i anspråk. Pastor Svensson skildrade även människolivet, djurlivet och växtligheten på ön Bornreo.
Genom den särdeles vackra och intressanta filmen fick man en klar och tydlig inblick i växtligheten på ön, som genom sina växlande regnperioder och värmetider liksom drives upp till ett vackert praktfullt paradis. Ön är rik på stora urskogar, som överallt behärskas av ett rikt djurliv.
Den talrika publiken följde med spänt intresse pastor Svenssons skildringar, ty hans stundom skämtsamma och medryckande sätt fångade helt och hållet auditoriet.

Våren är i antågande.
Våren tycks nu på allvar vara i antågande. Stararna, lärkorna och viporna ha redan för flera veckor sedan anlänt till våra trakter, och på sina ställen har man också rapporterat att man redan funnit utslagna blåsippor, detta skall väl om någonsin vara ett klart och säkert vårtecken.
En hel del s. k. starurar har också under de senaste veckorna rasat härute. Men för övrigt har det de senaste veckorna för det mesta varit vackert och strålande vårväder, vilket i stor utsträckning har gjort sitt till att åkrarna överallt börjat torka av så pass mycket att jordbrukarna allmänt här ute börjat förbereda sig för vårbruket, som i år tycks komma ganska tidigt igång i förhållande till andra år.
Om detta idealiska vårväder håller i sig fjorton dagar framåt är man säkert allmänt i full gång med vårbruket härute.
Gödningssåningen kommer nog redan i den kommande veckan att taga sin början, åtminstone på betes- och fodervallarna.
Arbetet vid sågverken började i år relativt tidigt, varför an a vid en del sågverk redan avslutats.
En serie evangeliska möten har den senaste tiden pågått inom Fardhems baptistförsamling. Mötena ha mestadels hållits i missionshuset men också i gårdarna i trakten. Talare ha varit O. A. Larsson från Örebro och S. Frans son m. fl. Under mötena ha också förekommit sång och musik. Ganska talrika åhörare, såväl gamla som unga, ha i regel deltagit i dessa möten.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 21 Mars 1938
N:r 66

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *