Från Bio till Bio.

Reginabiografen kommer med ett stycke operettbovromantik i den gamla goda stilen. Vacker sång och frodig komik hjälpa till att göra filmen ”Oss banditer emellan” riktigt njutbar. Den gode tenoren Nino Martini sjunger och är skälmaktig och hans moatjé Ida Lupino är en flicka med ett fördelaktigt utseende och fair övrigt en fräsch uppenbarelse, som det är riktigt roligt att göra bekantskap med. Sedan ha vi hela gardet av leda bovar, vars bedrifter som sagt falla till övervägande del inom det komiska facket. Mycket sång. Bra och säker regi, som inte förlorar sig i longörer.
— e.

Roxy vevar en sådan där typisk amerikansk bovhistoria, ”Polisreporterns upplevelser” kallas filmen, som det går 13 på dussinet av. Här är det 1 korta drag fråga om en juvelstöld, en polisreporter, som av sin tidning får i uppdrag att forska i saken, en polisman, som förklädd uppträder som medlem av banditbandet — och slutligen en kärlekshistoria, förstås, där vår amerikanske kollega och en ministerdotter.. tja, resten kan man tänka sig. För dem som äro intresserade av filmer i gangsterstil finnes här gott om spänning.
En intressant journal och ett par kortfilmer, bl. a. med söta Betty Boop i huvudrollen, utfylla programmet.
M—t.

”Vildmänniskan”, som visas på Hansa för närvarande hör till djungelfilmernas rad. Det är Afrikadjungeln, som företrädesvis fått släppa till miljön, och naturligtvis finns det vilda djur och vidskepliga infödingar, amerikanska läkare och allt sådant där, som hör genren till. Filmens första del är inte så illa — men sedan ramlar man mitt in i något fantastiskt—mystiskt, där ”Djävulens berg” eller vad det nu heter, samt ett ”kejsarrike” i miniatyr göra åskådaren något brydd. Nåja, äventyr som äventyr, och filmen är ju barntillåten.
Som förspel bjudas en rätt rolig cabaretföreställning samt en lektion i, hur en tecknad film tillkommer.
W…

Fredagens premiär på Hansabio blir ”När livet lockar” med Ginger Rogers och Frances Dee i huvudrollerna. Det är en skildring från en amerikansk internatskola för miljonärsdöttrar med en frisk och oförfärad gåpåaranda och en frän och hjärtlig dialog. Filmen, som nästan bara har kvinnliga skådespelare, är även regisserad av en av Hollywoods få kvinnliga regissörer, Wanda Tuchock. Djungelfilmen ”Vildmänniskan” ges i kväll och på torsdag, medan lokalen på onsdag är upptagen för annat ändamål.

På Visbybio gästspelar Charlie Chan, som tillhör de mera pålitliga detektiverna och vars filmer merendels bjuda på intressanta problem. Så även denna gång, då vännen Charlie får att utreda en mystisk och tragisk mordhistoria vid en cirkus. Han har som förut på senaste tiden sin son till hjälp, och denna gång skymtar även hans talrika familj ett par gånger. Filmen är bra uppsatt, bra fotograferad och underhållande. Den är inte farligt makaber, men däremot vid flera tillfällen rolig. En god kriminalfilm. Förspelen utgöras dels av intressanta bilder från Java, dels av en Buster Keatonfars, som även den har sina ljuspunkter.
Teatern får på torsdag en av säsongens bästa kriminalfilmer, den omtalade De 39 stegen.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 13 April 1937
Nr 83

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *