Ny flyglinje över Östersjön?

Gotland beröres?
T. T. meddelar: Ett svenskt flygtrafikbolag har enligt ett Rigameddelande till D. N. inlett förhandlingar med de sovjetryska flygmyndigheterna om en flyglinje från Stockholm via Gotland och Riga till Moskva. En preliminär uppgörelse lär redan ha träffats. Moderna tremotorig ga passagerarplan skola sättas in på den nya linjen, söm sedermera torde komma att förlängas till raris och London.
Direktör Norlin i Aerotransport bekräftar i ett uttalande för A.B. att man planerar en ny flyglinje Stockholm—Gotland—Riga—Moskva samt meddelar dessutom att även en linje Stockholm—Leningrad är påtänkt. Planerna ha emellertid ännu icke framskridit så långt att någon uppgörelse träffats. Trafiken torde knappast kunna komma i gång redan i år.
Enligt vad G. A. tror sig veta har initiativet till en flyglinje från Stockholm tvärs över Östersjön till Riga och Moskva utgått ifrån den senare orten, och det svenska bolaget ifråga är naturligtvis Aerotransport. Huruvida linjen skall kunna komma till stånd, beror nog i första hand på vilket statsbidrag som det ryska intresset kan framkalla. F. n. torde denna fråga och andra detaljer övervägas i Moskva. För förbindelsen
med Västra Europa är givetvis leden Moskva—Königsberg—Berlin mycket ginare, men man kan tänka sig, att politiska eller andra skäl göra omvägen över Stockholm så mycket behagligare för ryssarna, att de äro beredda att göra ekonomiska uppoffringar härför. Linjen Leningrad—Berlin har nyligen nedlagts.
Förbindelsen torde vara tänkt som daglig hela året med anpassning till Stockholms tider till och från kontinenten, d. v. s. morgonflyg till Stockholm och kvällsflyg därifrån. Tvivelaktigt är väl dock om Gotland är påtänkt i vidare mån än som nödlandningsplats. Omvägen för anlöpande här är visserligen blott en 100 km., vilket inclusive uppehållet ej medför mera än 85-40 minuters längre flygtid, men då avgången från Moskva med direkt flygning Riga—Stockholm i alla fall måste sättas mycket tidigt för att Stockholm skulle kunna uppnås vid 9-tiden på morgonen, har man ej mycken tid till övers. Hela distansen är minst 1,300 km.

Gotlands Allehanda
Måndagen 12 April 1937
Nr 82

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *