Våren är i faggorna.

Fastän det ser ut som om vintern nu på allvar kommit till våra bygder tala en hel del fakta för att det i stället är våren, som är på väg, dold under snöns camouflage. Rapporter ha nyligen ingått om att såväl staren som lärkan varit synliga, och i dag ingår meddelande, att ett sällskap på sex starar gästar en trädgård ute vid östra vägskiftet, där fåglarna ivrigt leta efter passande boplatser.
Det är inte så roligt för våra flyttfåglar och vårliga budbärare, att vid ankomsten till nordanland i stället för vårsol möta mulen himmel och tjockt snötäcke, men de vingade varelserna ha lite för tidigt lämnat de mera tropiska nejderna.
Att vår rubrik över den här lilla fågel- och naturbetraktelsen är en paradox eller åtminstone synnerligen originell kunna vi vara ense om. Hela staden och environgerna desslikes Kro ju klädda i det vita doket. Ints mindre än 8 mm. snö föll i går kväll och resultatet har blivit, att snön ännu i dag ligger vit och mjuk över tak och trädgrenar, och t. o. m. telefontrådar och radioantenner m. m. äro ordentligt inlindade i den kalla bomullen och likna på sina håll vita spindelnät, som äro dragna från tak till tak, över gator och gränder.
Det kanske skulle vara på sin plats, att i stället säga:
Vintern har kommit.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 12 februari 1937
N:r 35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *