Biograferna.

Hansabio hade i går premiär på en tjeckisk filmhistoria, som tydligen har till syfte att skildra de faror, som könssjukdomarna utgöra. Regissören har behandlat det ömtåliga ämnet utan att slå över i några osmakligheter, och de rent vetenskapliga bilder, som äro inpassade i filmhistorien, behöva knappast vuxna människor reagera mot. Själva ramen till det hela är en berättelse om en ung man, som råkar ut för ett äventyr och flyr från hemstaden i tron att han begått ett brott. Allt ordnar sig dock. Filmen förfelar helt säkert icke sitt syfte utan är som upplysningsfilm i sitt slag intressant. Den som emellertid tror, att det är fråga om något extra ”rafflande” blir troligen ganska besviken.
— Regina hade i går premiär på den våldsamt fantastiska men på samma gång roliga och spännande ”Blixt-Gordon” med blonda och välvuxna mästersimmaren Buster Crabbe i titelrollen. Kanske vore er lel scener anför överdrivet uppkonstruerade, men i övrigt var skildringen av hans äventyr på den främmande planeten riktigt välgjord. Han slogs med apor, tigrar och de hemskaste drakar med samma fruktansvärda mod och styrka, och besegrade som ingenting massvis med starka ”mongo”-människor. En utmärkt film för äventyrslysten ungdom. fantastisk men spännande i all sin otrolighet.
— Man har en viss anledning att ställa sig litet skeptisk gentemot s. k. militärfarser, ty erkännas bör, att genren då och då innehållit tämligen dystra exempel på filmkonst. Så mycket gladare blir man därför åt ”65, 66 och jag”, som igår hade premiär på Visbybio och visade sig vara en riktigt underhållande tillställning. Visserligen saknas inte gamla vitsar och en del billiga kvickheter, men i det stora hela har man just ingenting att anmärka, ty grosshandlare Petterssons något otroliga äventyr som överårig värnpliktig borde kunna få den mest surmulne att dra på mun. I huvudrollen breder Thor Modéen på friskt med sin saftiga humor, dock utan att allt för mycket slå över, och hans två kamrater, Petrus Ramlösa-Calle Hagman och Pelle Frisk-Elof Ahrle, bidraga i icke ringare grad till att förhöje. glädjen. Allan Bohlin som löjtnant Tjäder är i denna film ovanligt mycket till sin fördel, och även de övriga medverkande une trivas med sina roller.
Som förspel visas en utmärkt vältagen serie bilder från Norrland.
— Roxy ger på söndag matinå med Bombi Bitt som program. Biljettpriserna äro nedsatta.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 12 februari 1937
N:r 35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *