Tredje vandringen. Mål: Marmorverket.

En bild från starten vid Norderport på d en andra av Visby AIK och Gotlands Allehanda anordnade ”vandringssöndagen ”, som omfattade en promenad på något över en mil.

Nu om söndag äger AIK:s och Gotlands Allehandas tredje långpromenad rum, och det Visby, som älskar motion och frisk luft; kallas alltså till deltagande i vandringen, vilken kommer att omfatta en ungefär lika lång sträcka som förra gången, d. v. s. någon kilometer över milen.
Det må emellertid poängteras med detsamma, att det icke får bli någon gångtävlan eller promenad i den hastiga takt, som satt sin prägel på de båda föregående vandringssöndagarna. Sist försökte vi som bekant dela upp vandrarna i två gruppen vid starten, men det experimentet föll ganska illa ut, ty samtliga anmälde sig till den grupp, som ville gå fort. Det har sin psykologiska förklaring däri, att alla vilja vara lika duktiga. Men efteråt hördes klagomål från flera håll, att tempot varit för hastigt. Vi upprepa alltså försöket med två grupper om söndag, och då skall det lyckas bättre.
Målet för promenaden denna gång blir Marmorverket. Starten sker kl. halv 10 från östeport, varifrån fortsättes österväg c:a 2 km. Sedan vika vi av till vänster i skogen och gå förbi österby-gårdarna fram till Tjutet. Efter en titt I på marmorbrotten beses Marmorverket under ledning av kassör Bertil Björk. då vandrarna alltså beredas tillfälle att ta en titt på modern marmorindustri, ett inslag i programmet, som vi hoppas kommer att uppskattas. Hemfärden sker på skogsvägen söderut via ölbäck till Endreväg och vidare mot staden. Vid Marmorverket avdelas den trupp, som önskar gå kompassgång ned till punkt 75,02 km. öster Slättflis.
Så är det bara att hoppas, att vädret blir vackert.
Än en gång erinras om, att starten sker vid Österport kl. halv 10.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 5 februari 1937
N:r 29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *