Gotländsk fotbollsframgång på årsmötet.

Gute gratisuppflyttas till div. III 1961.
På Svenska Fotbollsförbundets årsmöte, som hölls i Stockholm på lördagen, bestämdes att om Gute kommer bland de åtta bästa i årets div. IV Stockholm södra, får laget spela i div. HI nästa år. Förslaget framfördes av Gotlands förbundssekreterare »Nicke» Nilsson och bifölls utan debatt.
Svenska Fotbollsförbundets VU oci styrelsé har tidigare avslagit Gotlandsförbundets framställning, att Gute skulle gratisuppflyttas till div. III i samband med omorganisationen av serierna nästa år. Men på Gotlands Fotbollsförbunds årsmöte beslöt man, att en ny framställning om gratisuppflyttning skulle göras. Seriekommitténs – ordf. Tore Brodd lovade på distriktsmötet i Visby, att SK inte skulle göra några invändningar mot en gratisuppflyttning.
»Nicke» Nilsson, som även pratade lite om stads- och landstingsanslag till Gute, lyckades övertyga mötesombuden, som biföll framställningen utan debatt. I övrigt fastställdes den nya serieorganisationen efter det förslag, som en speciell utredning lagt fram och som styrelsen tillstyrkt.
Målgörare Gute: Leif Larsson 3, Lasse Lundqvist 2, »Kajan» Almlöf och- Sune Nilsson 1 samt ett självmål.
Grötlingbos mål gjordes av Bertil Gardell.
Kabom.

VIF—Stenkyrka 6—0 (3—0).
En sur och lerig plan omöjliggjorde ailt vackert spel i träningsmötet mellan VIF och Stenkyrka och det märktes också att det var första gången som spelarna matchade. VIF var klart överlägsna både i teknik och kondition och segrade med: 6—0 efter 3—0 i halvtid. Det syns på VIFarna att Folke Magnussons konditionsträning gjort susen.
Bäst på plan var Jerker Jerneheim på högerhalven och att han blir ett gott tillskott för de gulsvarta står fullt klart.
Målgörare: Sten-Åke Pettersson 3. »Lill-Galla» Larsson 2 samt Jean Jung 1.
Två av målen kan dock betecknas som självmål.

Gotlänningen
Måndagen den 28 mars 1960
Nr: 73

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *