Bil kolliderade med russ.

Några russ, som lurat sig ut ur en fålla vid Skrubbs, ställde vid 18-tiden på torsdagskvällen till med ett olyckstillbud.
En personbil på Hejdebyväg körande i riktning mot Visby stötte vid 18-tideh ihop med det ena av två russ, som befann sig på vänstra körbanan några hundra m från vägskälet med Endreväg.
Bilföraren bromsade in så mycket han förmådde men kunde inte undvika kollisionen. Det ena russet fick kraftiga utgjutningar på ena länden medan det andra kom undan. Bilen fick diverse plåtskador.
Tre russ hade på torsdagsmorgonen släppts ut i en fålla på 22 tnld. vid Skrubbs. De tyckte dock inte Utrymmet räckte utan gav sig ut på luffen. Det var två av dessa sorn bilföraren råkade på. Det russet som inte skadades försvann snabbt in i skogen.
Vid olyckstillfället låg dimbankar här och var över vägen vilket medverkade till att hästarna icke upptäcktes i tid.
Efter ett intensivt spaningsarbete under fredagen har nu manskapet från djurstallarna vid Skrubbs lyckats få fatt på två av de skogsruss som under torsdagen påkördes. Det ena russet som var mindre skadat fick man fatt i redan på torsdagskvällen, medan den andra baggen anträffades först på fredagen vid 11tiden. Den hade då förflyttat sig 500 meter från kollisionsplatsen och hade ena benet av. Den måste givetvis nedslaktas omgående.
Man är vid Skrubbs mycket förvånad över att inte polisen sökte infånga det skadade djuret i stället för att inrikta sig på mätningar ute på olycksplatsen. Djuret hade givetvis under den långa natten utsatts för mycket svåra lidanden. Den tredje baggen har ännu på fredagsmiddagen inte kunnat återfinnas.
Det russ som måste slaktas var Missi, medan Friskus är skadat. Det försvunna russet är Fidrack.

Gotlänningen
Fredagen 7 November 1958
N:r 258 B. Årgång 74.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *