Från sjön.

— Stockholmsångaren A. Wikander, som i onsdags stötte på grund på Calagrundet, kom loss i fredags och skulle efter verkstäld dykareundersökning afgå till Malmö.
— Bevakningsbefälhafvaren i Malmö meddelar: En fiskare från Sölvesborg iakttog i fredags f. m. en mina strax nordost om Spättgrundets svarta och hvita enballongsprick, nordost om Skinposaflöten, vid insegling till Sölvesborg. Sydlig vind och dyning voro rådande.
— Kaptenen på ångaren Helga meddelade, att han kl. 9,15 i fredags f. m. observerade en mina 8 minuter sydväst om Utklippan utanför Karlskrona. Vinden var laber sydlig.
— Norska ångaren Biarka på resa från England till Nakskow har i Langelandsbältet stött på en mina och sjunkit. Besättningen räddades oskadd och landsattes i lördags middag af danska torpedbåten Delphinen i Nakskov.
— Tyska ångaren Austria, nemmahörande i Hamburg och tillhörig tyska Lvantlinien, på resa från Göteborg till Bremerhaven med last af bomull, strandade i fredags afton kl. 8 norr om Viken. Ångaren är icke läck. Switzerångare assistera.
— Göteborgsångaren Maj på resa från Göteborg till Lübeck med last af bomull strandade i fredags natt under tjocka å Sjollengrundet utanför Malmö. Ångaren, som står hårdt på grundat, är läck i förrummet. Svitzerångaren Svava assisterar, och lastan håller på att lossas i pråmar.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 22 februari
N:r 43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *