Från sjön.

Bergningsångaren Hero afgick härifrån Visby i går middag till Öland för att bistå en derstades strandad större ångare.
— Galeasen »Striden», hemma i Gräsö, har strandat vid Svedudden i Arholma skärgård.
Fartyget, som var på resa från Vaxholmen till hemorten, uppkastades på land, sedan kettingarne sprungit. Besättningen räddades.
— En skonare strandade under den natten till i lördags rådande starka stormen på Lillbådan vid Storjungfruns södra udde, Bogserångaren Sandhamn, som gick ut för att lemna et kunde ingenting uträtta, enär skonaren låg så nära land och på så grundt vatten (omkring 2 fot), att ångaren ej kunde nå densamma, Besättningen har kommit i land på Storjungfrun. Skonaren, hemmahörande i Enånger, var endast omkring 3 år gammal och gick i barlast.
— 30 sistl. Oktober syntes utmed kusten från Lybeck till Ystad ett större kantradt fartyg drifvande i sjön öster ut med kölen uppåt. Senare på dagen dref fartyget i land vid Tyke nära Sandhammaren. I en sjömanskista (antagligen kaptenens), som äfven flutit i land, har man funnit en del kläder, sedeloch guldmynt, journaler och bref m. m., af hvilka utröntes att fartyget var tyska briggen Najaden, kapten Straubeck, hemma i Flensburg, på resa från Pite till Lybeck med trälast. Fartyget är nu sönderslaget och en stor del’af lasten är uppborgad af kustborna, Besättningens öde är alldeles obekant.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 7 november 1884
N:r 90.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *