Läroverkets basketbollcup.

För andra gången denna säsong i basketboll-cupen lämnades det in walk over. De lag som har anmält sig till turneringen bör vara säkra på ett lag med åtminstone en reserv. Laget som igår fick seger på walk over, 34, går alltså vidare i serien utan match. Spänningen i turneringen blir delvis förstörd genom sådana saker.
25a II—14b I 2—4: En målfattig men spännande match. 1thade övertag i spelet men framför mål var det sämre ställt. De lyckades dock bärga segern genom målskyttarna Stig Söderström; 2 och Mats Hellström 2. 25:s mål kom båda till på straffar och upphovsmannen var Sven-Olof Ljunggren.
25h—14g 7—1: Efter en jämnförsta halvlek tog 25 hand om kommandot och med Lars Lindström i spetsen blev det en komfortabel seger. Sven Lindström och Nils-Erik Åkesson var de övriga målskyttarna i 25.
24b II—35a I (flickor) 12—4: 35 hade ett dåligt försvar och lilla Gun Petré fick gång på gång fina chanser och hon koncentrerade sig mycket innan hon skickade iväg bollen. Förutom en mängd missar ordnade hon sitt lags alla poäng d.v.s. 12.
45b I—34a 2—10: De annars målsäkra 45:orna var helt ur gängorna och presterade ett ovanligt lamt spel. Björn Nilsson (6) var främste skytten i 35. Med större tur kunde dock siffrorna ha sprungit upp ytterligare för segerlaget.
LI|55—RI b 8—15: Första halvlek var jämn (4—5). Sedan fick dock RI övertaget, Anders Jansson (6) och Bö Hagberg (5); RE:s stöttespelare), rann ganska ofta igenom LI/55:s dåliga försvar. BillThuresson blev bäste målgöraren i 55 med sina 6 ”sylar” av vilka en var en verkligt grann sak.
34b—LR III w. o. till 34.
45g I—24a —15—2: Kvällens sämsta match. 2t:orna som tydligen ansåg sig vara underlägsna från början gick nämligen in för att så mycket som möjligt slåss.
Detta bestraffades med en utvisr ning. Frågan är väl om inte backen i 24 skulle fått samma öde som klasskamraten. 45, obesegrat hittills, hade sina bästa i Jan-Åke Svensson och Olle Bergqvist.
R IV I—R III 7—0: Den sista matchen för kvällen var en mycket bra match. Straffar som så ofta brukar förekomma i de högre lagen uteblev: nästan precis, R IV borde ha vunnit med större siffror men osäkerheten framför mål höll de nere. Bert Häglund var den främste med 3; poäng. R III hade lite otur med sig och lyckades, inte spräcka nollan.
Ugh.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 5 December 1957
N:r 283

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *